Manifestació19N: “Es Pot Fer Ara. Per uns Pressupostos Socials.”

Manifestació19N: “Es Pot Fer Ara. Per uns Pressupostos Socials.”

Entitat adheridelogo-atc-libertad

“Es pot fer ara”, el clam per uns pressupostos socials”

La mobilització del proper 19 de novembre exigirà uns pressupostos que afrontin l’emergència social, redistribueixin la riquesa i promoguin l’ocupació de qualitat.

“És necessari un pressupost que suposi un veritable canvi de rumb, que trenqui amb el passat i que doni per tancades les polítiques d’austeritat. Un pressupost adequat per abordar l’emergència social, consolidar l’economia i crear ocupació de qualitat”. Aquesta és la principal reivindicació que es portarà al carrer el proper dissabte 19 de novembre. Sota el lema “es pot fer ara”, es reclamarà al Govern de la Generalitat que elabori uns “pressupostos socials” per al proper any que entre d’altres mesures reverteixin les retallades aplicades els darrers anys als serveis públics i que implementin la Renda Garantida de Ciutadania.

“Catalunya és un dels països on més han augmentat les desigualtats”, recorda el manifest, que assenyala com la principal causa “les retallades en les polítiques públiques i una fiscalitat injusta”.  El text subratlla que la despesa en protecció social sobre el PIB a Catalunya és del 21%, inferior al 25,5% del conjunt d’Espanya i molt per sota de la mitjana de la Unió Europea (28,6%). Així mateix, posa de manifest que la pressió fiscal a Catalunya, del 31,8%, queda també per sota de la d’Espanya (32,4%) i lluny de la mitjana europea (39%). “Per tant, hi ha camí per a recórrer tenint present que la baixada d’impostos ha beneficiat als més rics, mantenint situacions de privilegi fora de tota lògica i afavorint el creixement de les desigualtats”, sosté el manifest.

Recuperar l’impost de successions, incrementar la fiscalitat de les rendes altes, crear un impost sobre pisos buits, derogar els avantatges fiscals als casinos i activitats vinculades al joc i donar més recursos a l’Agencia Tributària de Catalunya per a lluitar contra el frau fiscal són algunes de les mesures que es reclamen.

Els convocants destaquen que amb aquest increment dels ingressos es podrien aplicar les polítiques socials necessàries per fer front a la situació precària de moltes famílies a Catalunya, com “complir la resolució del Parlament de Catalunya sobre la situació d’emergència social per a protegir els col·lectius més vulnerables”, “implementar la Renda Garantida de Ciutadania com a dret subjectiu a uns ingressos mínims”, i “començar a revertir les retallades en salut, educació, protecció social i habitatges per a recuperar drets i serveis”.

ATC llibertat s’ha adherit al manifest i participarà a la manifestació, que arrencarà a les 17.30 hores de la plaça Urquinaona.

 

 

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s