“Tchindas” Estrena mundial

El pase de diapositivas requiere JavaScript.

“Tchindas” Estrena mundial

http://www.tchindas.com/es/

Dimecres 15, Los Angeles, Estats Unitsz3

Sin embargo, a pesar de haber encontrado en Mindelo una sociedad más abierta, es indudable que los perjuicios contra las personas LGBTI en Cabo Verde, es principalmente por parte de las instituciones gubernamentales, la iglesia y la escuela discriminatoria.

Estrena mundial de “Tchindas” a l’Outfest de Los Angeles

La producció de Doble Banda dirigida per Marc Serena i Pablo García competeix en la secció oficial de documental de l’Outfest Los Angeles LGBT Film Festival. La protagonista del documental és Tchinda, una de les dones més respectades i conegudes de l’illa de São Vicente, a Cap Verd, des que va explicar la seva història a un setmanari local. Ara “tchinda” és un nom comú que es fa servir per referir-se a les persones homosexuals i trans a l’arxipièlag.

L’estrena mundial de “Tchindas serà el 15 de juliol en el marc de l’Outfest Los Angeles LGBT Film Festival, que se celebra als Estats Units del 9 al 19 de juliol. Fundat el 1982 per estudiants de l’UCLA, Outfest ha projectat milers de pel·lícules d’arreu del món sobre històries de LGBT i ha format i promocionat centenars de cineastes emergents. En aquesta ocasió, estrena una pel·lícula catalana produïda per Doble Banda amb direcció de Marc Serena i Pablo García. Segons el festival, es tracta d’“un documental exhuberant i perspicaç que de vegades sembla un conte de fades”.

Abans de realitzar “Tchindas”, el codirector Marc Serena havia fet una gran recerca sobre comunitats LGBT a 20 països africans per escriure el llibre “Això no és africà!” (publicat a Espanya per La Magrana), on donava veu a totes aquelles veus silenciades. Però, en arribar a Cap Verd, es va trobar amb un panorama totalment diferent, que no havia vist enlloc. És un indret realment excepcional pel que fa al tracte que reben les comunitats LGBT, ja que la majoria de països africans tenen lleis molt dures en contra seu.

Sinopsi
Tchinda Andrade és una de les dones més estimades de l’illa de São Vicente, a Cap Verd, sobretot des que el 1998 va sortir de l’armari com a trans al setmanari local. El seu nom s’ha convertit, des de llavors, en la manera com s’anomenen les persones que no són heterosexuals.

La Tchinda té ara 35 anys i viu de manera humil, venent “coxinhas” (un aperitiu típic) pel seu barri. Durant tot l’any hi regna la calma, excepte quan arriba el carnaval. El mes previ és quan tota l’illa es posa a treballar conjuntament per crear alguna cosa bonica del no-res.

São Vicente es converteix en un “petit Brasil”, com va descriure Cesária Évora (1941-2011) en una de les seves “mornas”. La seva música i les Tchindas ens guiaran per un fascinant viatge per un racó desconegut de l’Àfrica que pocs podien imaginar.

Anuncios

2 Comentarios Agrega el tuyo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s